Izabela Grabowska
Dietetyk sportowy, psychodietetyk.
Absolwentka studiów doktoranckich w Zakładzie Fizjologii Stosowanej w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie.
- Ukończyła Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
- Dietetyk z szeroką wiedzą z zakresu żywienia człowieka, fizjologii wysiłku fizycznego (studia podyplomowe na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie – Żywienie i Wspomaganie Dietetyczne w Sporcie)
- Psychodietetyki (studia podyplomowe w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie – Psychodietetyka);
- z doświadczeniem w pracy naukowej,
- a także w poradnictwie dietetycznym.
- Wykładowca na uczelniach wyższych (Warszawski Uniwersytet Medyczny, Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie).
Pracuje zarówno z zawodowymi sportowcami (będącymi na najwyższym światowym poziomie) i osobami rekreacyjnie uprawiającymi różne formy aktywności fizycznej, a także osobami o siedzącym trybie życia, motywując do podjęcia aktywności fizycznej. Wyznawczyni hedonistycznego podejścia do żywienia – jedzenie musi sprawiać przyjemność! Zwolenniczka metody „małych kroków” w modyfikacji nawyków żywieniowych, bo „dieta”, to nic innego jak prawidłowy sposób żywienia, który powinien być stałym elementem zdrowego stylu życia.
Od 2013 roku jest związana z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej. Współpracuje z Instytutem Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita”.