O żywieniu w COVID-19 mówiła dietetyk Joanna Jurek. Joanna jest specjalistą medycyny żywienia, absolwentka studiów doktoranckich na Ulster University w Wielkiej Brytanii. Posiada ukończone certyfikowane kursy specjalizacyjn- MyNutriWeb (UK), Stanford University (USA), w zakresie dietetycznego leczenia syndromu przewlekłego zmęczenia po chorobie COVID-19. Odpowiadała na pytania w audycji Czat Czwórki 22 lutego!
Zapraszamy do posłuchania o:
– aktualnej wiedzy na temat żywienia w COVID-19
– zaleceniach dietetycznych i suplementacji w leczeniu i regeneracji po chorobie
– oraz badaniach epidemiologicznych wykazujących związek między niedoborami poszczególnych składników odżywczych a zwiększonym ryzykiem zachorowania
#dieta #dietacovid #covid_19 #covid #dietetyk #pocovid #dietetykkliniczny #dietetyka #zdroweżywienie #zdrowie #dietetykkliniczny #poradniadietetyczna #odporność #świadomość #motywacja #odporność #dietadlaodporności #żywieniemaznaczenie #odżywianie #regeneracja #wracamdozdrowia #drjoannajurek #wywiad #radio #czwórka