Dieta w chorobach tarczycy ● niedoczynność tarczycy ● Hashimoto
 
W poszukiwaniu optymalnej diety

Choroby tarczycy dotyczą coraz większej liczby osób w Polsce i na całym świecie. Do gabinetów dietetycznych coraz częściej zgłaszają się pacjenci, którzy mają trudności w utrzymaniu prawidłowej masy ciała i dobrego samopoczucia chorzy na niedoczynność, nadczynność tarczycy lub chorobę Hashimoto.

Odpowiedniemu żywieniu nie sprzyja szum informacyjny pojawiający się w Internecie. Przeglądając różne portale i fora internetowe mamy coraz więcej wątpliwości zamiast znaleźć odpowiedzi na nurtujące nas pytania.

Czy istnieje specjalna dieta w chorobie Hashimoto? Czy z diety należy wyeliminować gluten lub laktozę? Ile kalorii należy spożywać żeby utrzymać należną masę ciała? Jak jeść żeby poprawić swoje samopoczucie? Czy można jeść soję i inne rośliny strączkowe? Dietetyk kliniczny odpowie na pytania i dopasuje indywidualny plan diety.

Konsultacje i diety medyczne przeznaczone są dla osób, które chcą:

  • zmienić swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe
  • poprawić swój stan zdrowia i swoje samopoczucie
  • nauczyć się właściwie komponować swoją dietę w chorobie
  • obalić wspólnie najczęstsze mity związane z dietą w chorobach tarczycy
  • uzyskać odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytania dotyczące żywienia w chorobach tarczycy
  • sprawdzić swój skład ciała

Zadbaj o swoje zdrowie i skontaktuj się z dietetykiem klinicznym.