- Czwartek:9:30-14:00
- Piątek:14:30-20:00
Kinga Falkiewicz
Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka, gdzie otrzymała tytuł licencjata i magistra.
Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentami zdobywała w warszawskich szpitalach, m.in. w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym, Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym i Szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej.
- Uczestniczka licznych konferencji naukowych i szkoleń z zakresu dietetyki klinicznej i psychodietetyki, m.in. Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Żywienie bez granic”, Sympozjum Naukowego „Żywienie w Centrum 2018 – zasady żywienia niemowląt i małych dzieci” organizowanym przez Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” i Konferencji Naukowo-Szkoleniowej „Postępowanie dietetyczne we wrodzonych wadach metabolizmu – co dietetyk wiedzieć powinien?” organizowanej przez Polskie Towarzystwo Dietetyki. W ramach działalności dodatkowej prowadziła warsztaty kulinarne dla osób niepełnosprawnych oraz była wolontariuszką na oddziale pediatrycznym.
Członek zespołu Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita”, gdzie pracuje z osobami chcącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe, pacjentami z nadwagą, otyłością, zaburzeniami gospodarki hormonalnej, zaburzeniami glikemii, zaburzeniami odżywiania, alergiami, nietolerancjami pokarmowymi, osobami aktywnymi fizycznie, stosującymi dietę roślinną oraz pacjentami pediatrycznymi (niemowlętami, dziećmi oraz nastolatkami).
Autorka pracy dyplomowej pt. „Dieta ketogenna w leczeniu deficytu dehydrogenazy pirogronianowej u dzieci – opis przypadku” oraz licznych artykułów z zakresu zdrowego żywienia i dietetyki klinicznej. W ramach pracy magisterskiej w Instytucie Matki i Dziecka prowadziła badania nad oceną stanu odżywienia młodych dorosłych z cukrzycą typu 1., leczonych przy użyciu osobistej pompy insulinowej.