
- Czwartek: 15:00-20:00
- Piątek: 10.00-18.00 – telekonsultacje i e-wizyty
- Sobota: 8:00-15:00
Klaudia Wiśniewska
mgr dietetyki klinicznej, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, w trakcie Szkoły Doktorskiej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w dziedzinie nauk o zdrowiu
W Zakładzie Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego WUM realizuje badanie pt.: „Ocena skuteczności diet opartych na produktach roślinnych na wybrane parametry metaboliczne u osób z otyłością i chorobami jej towarzyszącymi”.
Wieloletni pracownik Instytutu Żywności i Żywienia, a następnie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-PZH. Realizator projektu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.
Prowadzi badania naukowe oraz zajmuje się działalnością edukacyjną.
- Wykładowca na studiach podyplomowych i laureatka konkursów o tematyce żywieniowej. Ekspert w kampaniach edukacyjnych zwiększających świadomość z zakresu żywienia i zdrowego stylu życia.
- Członek zespołu redakcyjnego specjalistycznego czasopisma dla dietetyków „Współczesna dietetyka”, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
- Autorka ponad 20 publikacji naukowych w recenzowanych w czasopismach polskich i zagranicznych i ponad 150 publikacji popularnonaukowych w dziedzinie żywienia człowieka i dietetyki.
Od wielu lat pomaga nie tylko osobom zdrowym i aktywnym fizycznie w komponowaniu smacznego i urozmaiconego menu, ale przede wszystkim wspiera osoby borykające się m.in. z nadwagą i otyłością, cukrzycą typu 2, chorobami tarczycy, PCOS i insulinoopornością oraz dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego prowadząc konsultacje indywidualne i warsztaty grupowe.
W swojej pracy na co dzień stara się pokazywać, że zdrowe żywienie nie musi być szalenie pracochłonne i pełne wyrzeczeń, menu może być smaczne, a przepisy proste. Często stosuje metodę małych kroczków stopniowo zmieniając nawyki żywieniowe na zdrowsze dostosowując swoje podejście do stanu zdrowia, trybu życia i preferencji osób z którymi współpracuje.
Prywatnie miłośniczka zwierząt i entuzjastka diet roślinnych.