Nasze publikacje

Nasze publikacje

Newsy

„Rola emocji w jedzeniu”

Szablon do grafik szkolen wymiary 65
„Rola emocji w jedzeniu” – nadchodzące szkolenie
25 listopada 2017 odbędzie się kolejne szkolenie z zakresu psychodietetyki pt: „Rola emocji w jedzeniu”, organizowane przez nasz instytut. Prowadzącą wykładów będzie psycholog, psychodietetyk mgr. Małgorzata Kaczyńska.
O czym będzie nasze szkolenie?
„Badania naukowe potwierdzają codzienne obserwacje, że takie emocje, jak gniew, strach, smutek czy radość mają wpływ na zachowania żywieniowe ludzi. Jeśli w swojej pracy obserwujecie Państwo, że Wasi pacjenci odstępują od realizacji zaleceń dietetycznych i jadłospisu w sytuacjach stresowych lub u osób cierpiących na zaburzenia odżywiania nawrót objawów pojawia się w trudnych momentach życia- jesteście świadkami wpływu emocji na sposób jedzenia.
Tematy jakie poruszymy to między innymi:
  • ABC emocji, czyli – Po co nam emocje? Czym jest samoświadomość dotycząca własnych emocji?
  • Związek między myślami, uczuciami i zachowaniami – W jaki sposób myśli wpływają na uczucia i zachowania?
  • Głód emocjonalny a głód fizyczny- Jak go rozpoznać i jak rozróżniać?
  • Jedzenie emocjonalne (emotional eating)
  • Rodzaje emocji mających wpływ na spożywanie pokarmu- Poza żywieniowe funkcje jedzenia
  • Jak wspólnie z pacjentem rozpoznać i obalić jego „mitologię żywieniową” i zastąpić ją racjonalnymi przekonaniami
 Więcej informacji o szkoleniu, oraz jak się na nie zapisać, znajdziesz pod poniższym linkiem
https://web.facebook.com/events/266089040549916/?fref=ts

Twój koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

advanced-floating-content-close-btn
Pasek boczny
0 Porównaj
0 Ulubione produkty
0 element Koszyk
Menu