7 EDYCJA SPECJALISTYCZNEGO SZKOLENIA “ROLA EMOCJI W JEDZENIU”
Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM

Badania naukowe potwierdzają codzienne obserwacje, że takie emocje, jak gniew, strach, smutek czy radość mają wpływ na zachowania żywieniowe ludzi. Jeśli w swojej pracy obserwujecie Państwo, że Wasi pacjenci odstępują od realizacji zaleceń dietetycznych i jadłospisu w sytuacjach stresowych lub u osób cierpiących na zaburzenia odżywiania nawrót objawów pojawia się w trudnych momentach życia- jesteście świadkami wpływu emocji na sposób jedzenia.

Specjalistów zainteresowanych poszerzeniem wiedzy na temat roli emocji w jedzeniu oraz chcących zdobyć konkretne umiejętności pracy z pacjentami jedzącymi emocjonalnie, zapraszamy na warsztaty.

PROGRAM SZKOLENIA

ABC emocji:

  • Po co nam emocje
  • Samoświadomość dotycząca własnych emocji
  • W jaki sposób pomóc pacjentowi rozpoznawać i radzić sobie z trudnymi emocjami

Związek między myślami, uczuciami i zachowaniami:

  • W jaki sposób myśli wpływają na uczucia i zachowania
  • Rozpoznawanie i radzenie sobie z negatywnymi myślami

Głód emocjonalny a głód fizyczny:

  • Rozpoznawanie sygnałów wewnętrznych organizmu: sygnałów fizjologicznych oraz emocji
  • Jak pomóc pacjentowi nauczyć się rozpoznawać i odróżniać głód emocjonalny, głód fizyczny oraz pragnienie

Jedzenie emocjonalne (emotional eating):

  • W jaki sposób pozytywne a w jaki negatywne emocje wpływają na sposób jedzenia

Rodzaje emocji mających wpływ na spożywanie pokarmu:

  • Poza żywieniowe funkcje jedzenia
  • Błędne przekonania na temat jedzenia

Jak wspólnie z pacjentem rozpoznać i obalić jego „mitologię żywieniową” i zastąpić ją racjonalnymi przekonaniami

Warsztat prowadzony będzie w oparciu o ćwiczenia praktyczne, opisy przypadków oraz przegląd badań na temat roli emocji w jedzeniu.

TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA

Data: 07.03.20r.
Godziny: 9:00-16:00 (z przerwą na lunch)
Miejsce: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18
02 – 366 Warszawa

CENNIK

Cenna promocyjna (w przypadku zgłoszenia z wpłatą do 28.02.20r.): 190 zł 
Cena promocyjna dla grup >3 osób: 200 zł 
Cena regularna: 250 zł

W cenie szkolenia materiały szkoleniowe dla każdego z uczestników oraz poczęstunek.
Każdy uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT ukończenia szkolenia oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres e-mail: szkolenia@instytutsanvita.pl
W tytule maila: Rola emocji w jedzeniu 07.03.20r.
W treść maila: imię, nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz ewentualna informacja o zgłoszeniu dotyczącym grupy powyżej 3 osób. 
W załączniku maila: potwierdzenie wykonanego przelewu. W przypadku grup prosimy o wysłanie potwierdzenia za jeden zbiorczy przelew lub kilku potwierdzeń wykonanych przelewów w jednym mailu. 

OPŁATY
NAZWA: Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska
NR RACHUNKU: 81114020040000350271140917 mBank
ADRES: Ul. Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa
TYTUŁ PRZELEWU: Rola emocji w jedzeniu 07.03.20

Telefon kontaktowy do organizatora: 535 300 340

PROWADZĄCY

Małgorzata Kaczyńska | psycholog, psychodietetyk, wykładowca Uniwersytetu SWPS


Ukończyła z wyróżnieniem Wydział Psychologii ze specjalizacją Psychoterapia na Uniwersytecie Warszawskim. Jest także absolwentką studiów podyplomowych na kierunku Psychodietetyka Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej oraz ukończyła szkolenie psychoterapeutyczne organizowane przez centrum szkoleniowe MABOR (szkolenie posiada atest Sekcji Terapii Rodzin i Sekcji Naukowej Psychoterapii Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego). Przez kilka lat była Członkiem Zarządu Polskiego Towarzystwa Terapii Motywującej. Posiada certyfikat terapeuty motywującego Polskiego Towarzystwa Terapii Motywującej (Certyfikat Nr 15). Ma kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu warsztatów psychodietetycznych dla dietetyków i specjalistów żywienia.

PARTNERZY:

Patronat medialny: Współczesna Dietetyka – specjalistyczne czasopismo dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.

 


 

Partner merytoryczny : Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie