Dieta w chorobach tarczycy ● niedoczynność tarczycy ● Hashimoto
- Home
- Szkolenia
- Szkolenia dla pacjentów
- Dieta w chorobach tarczycy ● niedoczynność tarczycy ● Hashimoto
Dieta w chorobach tarczycy ● niedoczynność tarczycy ● Hashimoto
W poszukiwaniu optymalnej diety
Choroby tarczycy dotyczą coraz większej liczby osób w Polsce i na całym świecie. Do gabinetów dietetycznych coraz częściej zgłaszają się pacjenci, którzy mają trudności w utrzymaniu prawidłowej masy ciała i dobrego samopoczucia chorzy na niedoczynność, nadczynność tarczycy lub chorobę Hashimoto.
Odpowiedniemu żywieniu nie sprzyja szum informacyjny pojawiający się w Internecie. Przeglądając różne portale i fora internetowe mamy coraz więcej wątpliwości zamiast znaleźć odpowiedzi na nurtujące nas pytania.
Czy istnieje specjalna dieta w chorobie Hashimoto? Czy z diety należy wyeliminować gluten lub laktozę? Ile kalorii należy spożywać żeby utrzymać należną masę ciała? Jak jeść żeby poprawić swoje samopoczucie? Czy można jeść soje i inne rośliny strączkowe? Odpowiedzi na te i inne pytania uzyskasz na naszym szkoleniu!
Warsztaty przeznaczone są dla osób, które chcą:
- zmienić swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe
- poprawić swój stan zdrowia i swoje samopoczucie
- nauczyć się właściwie komponować swoją dietę w chorobie
- obalić wspólnie najczęstsze mity związane z dietą w chorobach tarczycy
- uzyskać odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytania dotyczące żywienia w chorobach tarczycy
- sprawdzić swój skład ciała
TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA
Data: 18.11.18r.
Godziny: 9:00-13:00
Miejsce: Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‚Sanvita’ ul. Bracka 18 lok. 46, 00-028 Warszawa (klatka IV, piętro I)
CENNIK:
Cenna promocyjna (w przypadku zgłoszenia z wpłatą do 19.10.18r.): 190 zł
Cena promocyjna dla grup >3 osób: 200 zł
Cena regularna: 250 zł
!!!UWAGA!!!
●Każdy uczestnik szkolenia otrzyma rabat wynoszący 50% na szczegółową analizę składu ciała wraz z omówieniem wyniku przez specjalistę dietetyka oraz
●10% rabatu na wybrany pakiet dietetyczny do realizacji w poradni dietetycznej Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‚Sanvita’
●W cenie szkolenia materiały szkoleniowe dla każdego z uczestników oraz poczęstunek.
●Każdy uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT ukończenia szkolenia.
Organizator: Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‚Sanvita’
ZGŁOSZENIA
Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres e-mail: szkolenia@instytutsanvita.pl
W tytule maila: Dieta w chorobach tarczycy
W treść maila: imię, nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz ewentualna informacja o zgłoszeniu dotyczącym grupy powyżej 3 osób.
W załączniku maila: potwierdzenie wykonanego przelewu. W przypadku grup prosimy o wysłanie potwierdzenia za jeden zbiorczy przelew lub kilku potwierdzeń wykonanych przelewów w jednym mailu.
Dane do przelewu
NAZWA: Instytut Sanvita- Sylwia Leszczyńska
NR RACHUNKU: 81114020040000350271140917 mBank
ADRES: Ul. Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa
TYTUŁ PRZELEWU: Dieta w chorobach tarczycy
Telefon do organizatora: 535 300 340
PROWADZĄCY
Klaudia Wiśniewska | dietetyk kliniczny
Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na Wydziale Nauki o Zdrowiu na kierunku dietetyka. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Doświadczenie, wiedzę i umiejętności w pracy z pacjentami zdobywała między innymi w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie, w Centralnym Szpitalu Klinicznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, w Wojskowym Instytucie Medycznym, w Szpitalu Wolskim, w Poradni Żywieniowej Instytutu – Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka oraz w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie.
Rozwijała swoje umiejętności także w Instytucie Profilaktyki Zdrowia Dzieci i Niemowląt w Warszawie, gdzie pracowała z dziećmi, osobami dorosłymi, kobietami w ciąży i karmiącymi pomagając im w zmianie nawyków żywieniowych i redukcji masy ciała. Układa skuteczne programy redukcji masy ciała, oparte na zasadach prawidłowego żywienia, wykorzystując najnowsze doniesienia naukowe przy użyciu nowoczesnych narzędzi diagnostycznych, a także prowadzi liczne warsztaty dla dzieci i osób dorosłych dotyczące zasad racjonalnego odżywiania i zdrowego stylu życia.