Strategie żywieniowe w sporcie ● szkolenie dla sportowców i trenerów

Na szkoleniu dokładnie zostaną omówione poniższe zagadnienia, nowe badania, rekomendacje i co najważniejsze analizy przypadków z gabinetu dietetyka. Każdy uczestnik otrzyma kompendium ze szkolenia w postaci wydrukowanych materiałów. O czym będziemy mówić?

● żywienie okołowysiłkowe
– przygotowanie do treningu
– w trakcie wysiłku
– odnowa powysiłkowa
● ładowanie węglowodanami
● płukanie jamy ustnej roztworem zawierającym węglowodany
● redukcja zmęczenia mięśniowego
● „trening jelita”
● „train low, compete high”
● strategie normalizujące masę i skład ciała
– redukcja tkanki tłuszczowej
– budowanie masy mięśniowej

TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA

Informacje wkrótce!

Data: 
Godziny: 
Miejsce: Warszawa (o dokładnym miejscu szkolenia poinformujemy najpóźniej na jeden tydzień przed datą szkolenia).

CENNIK

Cena regularna: 150 zł
!!!UWAGA!!!
Rabat 20% przy zakupie dwóch szkoleń organizowanych dla sportowców i trenerów w dniu …………:
Strategie żywieniowe w sporcie ● dla sportowców i trenerów – godz. 
Wpływ suplementacji na wyniki w sporcie ● fakty i mity ● dla sportowców i trenerów– godz. 

W cenie szkolenia materiały szkoleniowe.
Każdy uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT ukończenia szkolenia.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres e-mail: szkolenia@instytutsanvita.pl
W tytule maila: Strategie żywieniowe w sporcie- data
W treść maila: imię, nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz ewentualna informacja o zgłoszeniu na inne szkolenie.
W załączniku maila: potwierdzenie wykonanego przelewu.

Dane do przelewu
NAZWA: Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska
NR RACHUNKU: 81114020040000350271140917 mBank
ADRES: ul. Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa
TYTUŁ PRZELEWU: Strategie żywieniowe w sporcie- data

Telefon kontaktowy do organizatora: 535 300 340

PROWADZĄCY

Izabela Grabowska | dietetyk sportowy
Absolwentka studiów doktoranckich w Zakładzie Fizjologii Stosowanej w Instytucie Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Ukończyła Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dietetyk z szeroką wiedzą z zakresu żywienia człowieka, fizjologii wysiłku fizycznego (studia podyplomowe na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie – Żywienie i Wspomaganie Dietetyczne w Sporcie) oraz psychodietetyki (studia podyplomowe w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie – Psychodietetyka); z doświadczeniem w pracy naukowej, a także w poradnictwie dietetycznym. Wykładowca na uczelniach wyższych (Warszawski Uniwersytet Medyczny, Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie).
Pracuje zarówno z zawodowymi sportowcami (będącymi na najwyższym światowym poziomie) i osobami rekreacyjnie uprawiającymi różne formy aktywności fizycznej, a także osobami o siedzącym trybie życia, motywując do podjęcia aktywności fizycznej. Wyznawczyni hedonistycznego podejścia do żywienia – jedzenie musi sprawiać przyjemność! Zwolenniczka metody „małych kroków” w modyfikacji nawyków żywieniowych, bo „dieta”, to nic innego jak prawidłowy sposób żywienia, który powinien być stałym elementem zdrowego stylu życia.
Od 2013 roku jest związana z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej. Współpracuje z Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej 'Sanvita’

Patronem medialnym warsztatów jest Współczesna Dietetyka – specjalistyczne czasopismo dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.