Zadbaj o siebie, wewnętrzną harmonię i przygotuj swoje ciało na okres ciąży.
Czy wiesz, że określone składniki diety są potrzebne dla płodu jeszcze zanim będziesz w ciąży, a ich odpowiednia ilość może zmniejszyć ryzyko powikłań w ciąży oraz wystąpienia w przyszłości chorób u dziecka? Składniki, które dostarczasz z dietą są potrzebne do budowy i działania hormonów, wpływają na jakość komórek jajowych. Dieta ma kluczowe znaczenie dla płodności – może zwiększyć szansę na ciążę nawet o 80% – u kobiet z PCOS, insulinoopornością, endometriozą, zaburzeniami owulacji, brakiem owulacji, która może być przywrócona dzięki diecie. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu ciała możesz wpłynąć na uzyskanie i prawidłowy przebieg ciąży.
Niech jedzenie będzie świadomym wyborem – naucz się dobierać składniki w trosce o siebie i zdrowie przyszłego dziecka. Jedzenie zgodnie ze wskazówkami w trakcie planowania dziecka i zgodnie z dietą propłodnościową jest czymś co może zrobić każdy niezależnie od miejsca zamieszkania, zaburzeń płodności, wieku, czasu czy pieniędzy. Przekonasz się, że dbanie o siebie i swoje ciało, wewnętrzną harmonię w tym szczególnym okresie starań o ciążę może być efektywne i przyjemne.
W trakcie spotkania DOWIESZ SIĘ:
- o czynnikach zwiększających i obniżających płodność ♀
- jak zwiększyć szansę na zdrowe dziecko
- jak odżywić swoje ciało, aby cieszyć się dobrym samopoczuciem i optymalnie być przygotowaną do ciąży
- jak zadbać o prawidłową masę ciała sprzyjającą płodności i zdrowiu dziecka
- co aktualne badania mówią o znaczeniu diety w trakcie przygotowania do ciąży
- jak wzbogacić dietę w żywność funkcjonalną pełną bioaktywnych związków sprzyjających płodności
- jakie są aktualne rekomendacje dotyczące suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym
- w jakiej sytuacji warto zgłosić się do dietetyka klinicznego
DLA KOGO JEST SZKOLENIE?
dla kobiet
- planujących ciążę
- świadomych wpływu sposobu odżywiania jeszcze przed ciążą na płodność i zdrowie dziecka korzystając z najnowszej wiedzy w tym zakresie
- które chcą zwiększyć szansę na zdrowe dziecko
- szukających nowych ścieżek wspierających leczenie niepłodności
- z PCOS, insulinoopornoscią, zaburzeniami owulacji, anowulacją, niedoczynnością tarczycy, Hashimoto, celiakią, endometriozą
CO OTRZYMUJESZ?
- gotowe sposoby postępowania na co dzień – dzięki którym zwiększysz szanse na ciążę i wpłyniesz na zdrowie dziecka
- aktualną wiedzę na temat aktywnych dla płodności składników
- listę superfoods dla płodności
- informacje na temat aktualnych rekomendacji
- dostęp online 30 dni do webinarium
- przykładowy 7 dniowy jadłospis propłodnościowy – pełen superfoods i z gotowymi przepisami
- 20% rabatu na e-konsultację z dietetykiem klinicznym Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita”
WEBINARIUM PROWADZI Sylwia Leszczyńska, dietetyk kliniczny, psychodietetyk, specjalistka w zakresie dietoterapii niepłodności i obniżonej płodności, otyłości, chorób dietozależnych. Autorka książki •Dieta dla płodności• oraz licznych publikacji obejmujących zagadnienia przygotowania do ciąży i postepowania dietetycznego w niepłodności.
Absolwentka i wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersytetu SWPS. Prowadzi Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki klinicznej „Sanvita”.
Członek Rady Programowej kierunku Dietetyka WUM, członek Wydziałowego Zespołu ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości kształcenia WNoZ Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, redaktor prowadząca specjalistycznego czasopisma „Współczesna dietetyka”, autorka publikacji specjalistycznych z zakresu dietetyki.