Emocje a dieta, czyli o tym jak nastrój wpływa na naszą dietę. Metody na jedzenie emocjonalne
Termin: 17.02.2023, czas trwania: 120 min.
W ramach szkolenia przedstawione zostaną tzw. nastroje dietetyczne charakteryzujące się zachciankami na poszczególne produkty spożywcze. Podczas spotkania omówimy ich znaczenie w większym kontekście potencjalnych niedoborów w diecie oraz ich roli jako formy komunikacji organizmu. Podczas szkolenia zostaną również przedstawione sposoby radzenia sobie z negatywnymi emocjami oraz w jaki sposób poszczególne składniki odżywcze/grupy produktów mogą pomóc w poradzeniu sobie z objawami stresu, nadmiernego głodu, złości czy smutku. Na sam koniec podzielimy się z przepisami na szybkie „nastrojowe” wysokowartościowe przekąski.
Dla kogo: Dla specjalistów żywienia i zainteresowanych pacjentów oraz ich rodzin
Otrzymujesz:
Aktualną wiedzę na temat tzw. nastrojów dietetycznych charakteryzujących się zachciankami na poszczególne produkty spożywcze
Informacje na temat sposobów radzenia sobie z negatywnymi emocjami
Informacje na temat związku składników odżywczych/ grup produktów i radzeniem sobie z objawami stresu, nadmiernego głodu, złości czy smutku
Przykładowe przepisy na szybkie „nastrojowe” wysokowartościowe przekąski