Emocje a dieta, czyli o tym jak nastrój wpływa na naszą dietę. Metody na jedzenie emocjonalne

W ramach szkolenia przedstawione zostaną tzw. nastroje dietetyczne charakteryzujące się zachciankami na poszczególne produkty spożywcze. Podczas spotkania omówimy ich znaczenie w większym kontekście potencjalnych niedoborów w diecie oraz ich roli jako formy komunikacji organizmu. Podczas szkolenia zostaną również przedstawione sposoby radzenia sobie z negatywnymi emocjami oraz w jaki sposób poszczególne składniki odżywcze/grupy produktów mogą pomóc w poradzeniu sobie z objawami stresu, nadmiernego głodu, złości czy smutku. Na sam koniec podzielimy się z przepisami na szybkie „nastrojowe” wysokowartościowe przekąski. 

Dla kogo: Dla specjalistów żywienia i zainteresowanych pacjentów oraz ich rodzin

Otrzymujesz:

  • Aktualną wiedzę na temat tzw. nastrojów dietetycznych charakteryzujących się zachciankami na poszczególne produkty spożywcze
  • Informacje na temat sposobów radzenia sobie z negatywnymi emocjami
  • Informacje na temat związku składników odżywczych/ grup produktów i radzeniem sobie
    z objawami stresu, nadmiernego głodu, złości czy smutku
  • Przykładowe przepisy na szybkie „nastrojowe” wysokowartościowe przekąski
  • Sesję Q&A
  • Dostęp online 96 h do webinarium
  • Materiały dodatkowe
  • E-certyfikat uczestnictwa

Prowadząca: dr Joanna Jurek

Link do zakupu szkolenia

    Koszyk