Niedobory żywieniowe a ryzyko zaburzeń psychicznych

Podczas szkolenia zostanie omówiona rola poszczególnych składników odżywczych w utrzymaniu prawidłowych funkcji mózgu i układu nerwowego. Skupimy się na roli składników odżywczych w produkcji i metabolizmie ważnych cząsteczek neuroprzekaźnikowych w mózgu (dopamina, serotonina noradrenalina etc.). W ramach szkolenia przyjrzymy się badaniom epidemiologicznym które skupiają się na określeniu roli poszczególnych składników jak i grup niedoborów składników odżywczych w diecie w determinowaniu ryzyka dla rozwoju zaburzeń psychicznych, w tym depresji i stanów lękowych. Na końcu warsztatu omówimy dostępne rekomendacje nutripsychiatryczne, które zostały zaproponowane jako wsparcie leczenia psychiatrycznego.

Dla kogo: Dla dietetyków, lekarzy, trenerów

Otrzymujesz:

  • Aktualną wiedzę i wskazówki dotyczące poszczególnych składników odżywczych w utrzymaniu prawidłowych funkcji mózgu i układu nerwowego
  • Informacje na temat dostępnych rekomendacji nutripsychiatryczne, które zostały zaproponowane jako wsparcie leczenia psychiatrycznego
  • Sesję Q&A
  • Dostęp online 48h do webinarium
  • Materiały dodatkowe
  • E-certyfikat uczestnictwa

Prowadząca: dr Joanna Jurek

Link do zakupu szkolenia

    Koszyk