Podczas szkolenia zostanie omówiona rola poszczególnych składników odżywczych w utrzymaniu prawidłowych funkcji mózgu i układu nerwowego. Skupimy się na roli składników odżywczych w produkcji i metabolizmie ważnych cząsteczek neuroprzekaźnikowych w mózgu (dopamina, serotonina noradrenalina etc.). W ramach szkolenia przyjrzymy się badaniom epidemiologicznym które skupiają się na określeniu roli poszczególnych składników jak i grup niedoborów składników odżywczych w diecie w determinowaniu ryzyka dla rozwoju zaburzeń psychicznych, w tym depresji i stanów lękowych. Na końcu warsztatu omówimy dostępne rekomendacje nutripsychiatryczne, które zostały zaproponowane jako wsparcie leczenia psychiatrycznego.
Dla kogo: Dla dietetyków, lekarzy, trenerów
Otrzymujesz:
- Aktualną wiedzę i wskazówki dotyczące poszczególnych składników odżywczych w utrzymaniu prawidłowych funkcji mózgu i układu nerwowego
- Informacje na temat dostępnych rekomendacji nutripsychiatryczne, które zostały zaproponowane jako wsparcie leczenia psychiatrycznego
- Sesję Q&A
- Dostęp online 48h do webinarium
- Materiały dodatkowe
- E-certyfikat uczestnictwa
Prowadząca: dr Joanna Jurek