Żywność funkcjonalna: adaptogeny, nootropiki i superfoods

W ramach szkolenia skupimy się na omówieniu roli dostępnych na rynku adaptogenów, nootropików i powszechnie uznanych superfoods w żywieniu człowieka. Omówimy i porównany ich profil składników odżywczych oraz przyjrzymy się dowodom naukowym wskazujących na ich właściwości. Wspólnie przedyskutujemy ich potencjalne zastosowanie w gabinecie dietetycznym w przypadku pacjentów zmagających się z dolegliwościami jak zaparcia, otyłość/nadwaga czy stany chronicznego zmęczenia/stres, problemy ze snem czy niski nastrój. Na sam koniec przedstawione zostaną pomysły na ich wdrożenie do codziennej diety oraz przepisy kulinarne z ich udziałem. 

Dla kogo: Dla dietetyków, lekarzy, trenerów

Otrzymujesz:

  • Aktualną wiedzę i wskazówki dotyczące możliwości stosowania adaptogenów, nootropików i powszechnie uznanych superfoods
  • Sesję Q&A
  • Dostęp do webinarium przez 30 dni
  • Materiały dodatkowe
  • E-certyfikat uczestnictwa

Prowadząca: dr Joanna Jurek

Link do zakupu szkolenia

    Koszyk