Warsztat 2: Dieta rakowi wspak | szkolenie dietetyczne stacjonarne lub webinar dietetyczny dla pracowników
• Czy nowotworom można zapobiegać? Jeśli tak, jak powinna wyglądać profilaktyka przeciwnowotworowa? I jaki wpływ na rozwój nowotworu ma dieta? Z analizy badań wynika, że za 20-50% nowotworów odpowiada niewłaściwa dieta.
• Stres jest bodźcem pobudzającym wzrost komórek nowotworowych. Jak zminimalizować ten efekt dietą?
• TAK czyli produkty zalecane w profilaktyce nowotworowej.
• NIE czyli czynniki żywieniowe zwiększające ryzyko choroby nowotworowej.
• Aktualne badania. Rodzaj nowotworu a odżywianie.
• Zadbaj o właściwe odżywianie swojego dziecka. Menu antyrakowe.
• Stres jest bodźcem pobudzającym wzrost komórek nowotworowych. Jak zminimalizować ten efekt dietą?
• TAK czyli produkty zalecane w profilaktyce nowotworowej.
• NIE czyli czynniki żywieniowe zwiększające ryzyko choroby nowotworowej.
• Aktualne badania. Rodzaj nowotworu a odżywianie.
• Zadbaj o właściwe odżywianie swojego dziecka. Menu antyrakowe.
• Rabat na pełną e-konsultację indywidualną do Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej SANVITA dla każdego uczestnika.
Czas trwania: 1-1,5h (1 moduł)