Małgorzata Goc
Małgorzata Goc
Dietetyk kliniczny. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi oraz SGGW w Warszawie.
Kładzie mocny nacisk na psychologiczne aspekty związane z jedzeniem, które często są przyczyną nieprawidłowej masy ciała i chorób dietozależnych. Interesuje się zrównoważonym stylem życia oraz aktywnością fizyczną w każdej postaci. Uważa, że budowanie zdrowej relacji z jedzeniem oraz zdrowego podejścia do aktywności fizycznej jest podstawą do zmiany stylu życia.
Na co dzień zajmuje się edukacją żywieniową, zarówno online jak i stacjonarnie, podczas której skupia się na praktycznym podejściu do zdrowej diety. Zajmuje się również dietą w chorobach tarczycy, zaburzeniach gospodarki węglowodanowej, nietolerancjach pokarmowych oraz zaburzeniach odżywiania.
Publikacje:
- Fleksitarianizm – nowoczesny sposób odżywiania
- Protokół autoimmunologiczny w chorobie Hashimoto
- Nowe zalecenia żywieniowe podane na talerzu
- Wartościowy dodatek do diety – o kiełkach i kiełkowaniu
- WARZYWA I OWOCE W CODZIENNEJ DIECIE
- Ziarno zdrowia – dlaczego warto włączyć produkty pełnoziarniste do diety
- Znaczenie białka w codziennej diecie
- Tłuszcze w diecie – przyjaciel czy wróg?