Viviana Stanley-Kałuża
Viviana Stanley-Kałuża ukończyła studia II stopnia z zakresu dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Swoje doświadczenie zdobywała w warszawskich szpitalach, prywatnych klinikach i przy współpracy z fundacjami. Na koncie ma już setki odbytych konsultacji, podczas których zawsze stara się znaleźć rozwiązanie dopasowane do możliwości i preferencji pacjenta.
Jest autorką książek (“Dieta dla serca”, “Zdrowa dieta przyszłej mamy”) i pasjonatką zdrowego żywienia. W swojej praktyce kieruje się zdroworozsądkowym podejściem do odżywiania, nie popiera restrykcyjnych diet i wszechobecnych zakazów.
Zakres współpracy:
○ odżywianie w ciąży,
○ odżywianie w trakcie karmienia piersią,
○ odżywianie dzieci i młodzieży (od 3. roku życia) – choroby przewlekłe,
nadwaga i otyłość, niedożywienie, alergie i nietolerancje, problemy z
żywieniem,
○ odżywianie dorosłych – nadwaga i otyłość, insulinooporność, cukrzyca
typu 2, choroby tarczycy, alergie i nietolerancje, zaburzenia lipidowe i
choroby układu krążenia, choroby przewodu pokarmowego,
○ dietoterapia rodzinna – zmiana nawyków żywieniowych członków rodziny w
celu polepszenia zdrowia i samopoczucia dzieci i rodziców.