Zapraszamy do zapoznania się z nowym 36. wydaniem czasopisma Współczesna Dietetyka!
Tematem przewodnim numeru jest dieta planetarna. Czy za pomocą codziennych wyborów żywieniowych możemy wpływać na stan naszej planety? – na to pytanie na pewno znajdziecie odpowiedź w artykule dietetyk Oliwii Pietrasińskiej współpracującej na co dzień z pacjentami w naszej poradni 🌱
Z uwagi na duże zainteresowanie tematyką zaburzeń pracy przewodu pokarmowego, w tym wydaniu piszemy również o SIBO.
Poruszamy także takie kwestie jak:
Dieta podczas wyjazdów – jak zachować potrzebną równowagę?
Znaczenie białka w codziennej diecie
Jod jako istotny mikroelement w organizmie
Dieta dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu – czy jest potrzebna?
Wpływ probiotyków na zdrowie kobiety ciężarnej i prawidłowy rozwój dziecka
I wiele innych! Serdecznie zapraszamy do lektury nowego 36. numeru magazynu Współczesna Dietetyka!
Redaktor prowadząca i dietetyk kliniczny Instytutu Sanvita Sylwia Leszczyńska
Sylwia Leszczyńska
Współczesna Dietetyka
www.wspolczesnadietetyka.pl