Nasze publikacje

Dr Joanna Jurek

160995421 4061552443904895 4889994475490980921 n 4
doktor nauk biomedycznych, specjalista medycyny żywienia 

Dr Joanna Jurek

Dr n. biomed. Joanna Jurek – Specjalistka w Immunologii i Żywieniu Człowieka

Joanna Jurek to wybitna ekspertka w dziedzinie biomedycyny z doktoratem ze specjalizacją w immunologii i żywieniu człowieka. Jest absolwentką renomowanej Ulster University w Wielkiej Brytanii, gdzie zdobyła wiedzę na polu nauk biomedycznych.

Certyfikowana i Wielokierunkowa Edukacja

Joanna posiada imponujące kwalifikacje, które zdobywała uczestnicząc w licznych certyfikowanych kursach specjalizacyjnych prowadzonych przez renomowane instytucje, takie jak MyNutriWeb (UK) oraz Stanford University (USA). Jej ekspertyza obejmuje dietetyczne leczenie syndromu przewlekłego zmęczenia po chorobie COVID-19, suplementację sportową, ustalanie diety w chorobach psychicznych i autoimmunologicznych, a także leczenie otyłości zarówno u dzieci, jak i dorosłych.

Badania Naukowe

Jej badania naukowe skupiają się na określeniu roli spożycia ryb w utrzymaniu ogólnego zdrowia i profilaktyce chorób o podłożu zapalnym, jak również zaburzeniach psychicznych, w tym depresji czy ADHD. W trakcie doktoratu na Ulster University prowadziła badania nad wpływem diety na ryzyko chorób o podłożu autoimmunologicznym, takich jak toczeń wędrowny. Jako doktorantka, uczestniczyła również w międzynarodowym projekcie Seychelles Child Development Study realizowanym przez Ministerstwo Zdrowia i Edukacji na Seszelach, Rochester University w Nowym Jorku (USA) oraz Lund University w Szwecji.

Nagrody i Docenienie

Praca naukowa Joanny została wyróżniona na międzynarodowych konkursach, takich jak Intel ISEF w USA, Royal Society of Biology (UK) oraz EUCYS (Włochy). Zyskała także uznanie Ministra Zdrowia, Bartosza Arłukowicza.

Edukacja i Działalność Szkoleniowa

Joanna to doświadczony edukator i doradca ds. żywienia, a także ceniony wykładowca akademicki. Przez ponad 8 lat dzieli się swoją wiedzą naukową, ucząc, jak wykorzystać strategie dietetyczne w celu wspierania zdrowia i minimalizacji ryzyka chorób. Secjalizuje się w dietach wspierających funkcjonowanie układu immunologicznego (diety przeciwzapalne stosowane w chorobach autoimmunologicznych) oraz nerwowego (żywienie podczas depresji, suplementacja przy zaburzeniach depresyjnych i lękowych).

Autorka Szkoleń:

Korzyści ze Szkoleń Joanny:

  • Odkryjesz, jak dieta wpływa na Twoje zdrowie.
  • Zminimalizujesz ryzyko chorób o podłożu zapalnym.
  • Poprawisz funkcjonowanie organizmu i zredukujesz objawy mając chorobę o podłożu zapalnym.
  • Zrozumiesz, jak dieta może wspierać rekonwalescencję po COVID-19.
  • Poznasz tajemnice żywności, która wspiera Twoje zdrowie na najwyższym poziomie.

Działalność Publicystyczna i Popularyzatorska

Joanna jest również autorką licznych publikacji naukowych oraz rekomendacji dietetycznych, w tym tych dotyczących zaleceń żywieniowych w czasie pandemii COVID-19 oraz suplementacji witaminy D u sportowców. Jej wiedza przekazywana jest także podczas prelekcji na uczelniach i konferencjach naukowych.

Nie zwlekaj, pobierz już teraz jedno z jej inspirujących szkoleń i czerp korzyści z jej nieocenionej wiedzy!

Publikacje

Szkolenia – Webinary do pobrania

Dodatkowe informacje

  • Po zakupie webinaru – dostęp otrzymasz automatycznie na maila, będzie też widoczny w zakładce Moje konto


Dołącz do Webinaru już dziś

Twój koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

advanced-floating-content-close-btn
0 Porównaj
0 Ulubione produkty
0 element Koszyk
Menu