Najnowszy 25 numer czasopisma Współczesna Dietetyka już w sprzedaży! Zachęcamy wszystkich dietetyków, specjalistów żywienia, a także wszystkie osoby zainteresowane do zapoznania się z nim.
Tematem numeru jest „Hipercholesterolemia rodzinna”. Specjaliści wypowiadają się na temat rozpoznania, roli diety oraz zaleceń żywieniowych przy omawianej jednostce chorobowej. Odpowiednie żywienie jest bardzo istotnym czynnikiem wspomagającym leczenie farmakologiczne hipercholesterolemii.
W numerze przeczytacie także artykuł specjalisty ????Instytutu Sanvita w dziedzinie dietetyki sportowej – dr. Izabeli Grabowskiej pt. „Węglowodany jako źródło energii dla sportowców.”
Ponadto przeczytacie artykuły na temat :
- Roli suplementacji witaminy D w chorobach tarczycy,
- Wsparcia dietetycznego choroby refluksowej przełyku,
- Wpływu żywienia na gojenie się ran i odleżyn,
- Żywieniu i suplementacji w urazach mięśniowo-szkieletowych,
i wiele innych!
Zapraszamy do lektury.
Redaktor prowadzący
Sylwia Leszczyńska
Współczesna Dietetyka
www.wspolczesnadietetyka.pl