Nowy numer Współczesna Dietetyka już dostępny! A w nim sporo o diecie bezglutenowej [link do artykułu], ale nie tylko. Zobacz teksty naszych specjalistów:
►Cukrzyce typu innego. Studium przypadku pacjenta z cukrzycą typu LADA. Ewa Grabani, dietetyk kliniczny, psychodietetyk [link do artykułu]
►Mutacje genów leptyny, receptora leptyny oraz melanokortyny a występowanie otyłości. Katarzyna Okręglicka (pracownik naukowy Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny WUM), Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]
►Nie tylko dietoterapia. Psychologiczne aspekty celiakii. Małgorzata Kaczyńska, psycholog, psychodietetyk [link do artykułu]
►Znaczenie diety w wysiękowym zapaleniu ucha u dzieci. Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]
►Przegląd produktów bezglutenowych, Adrianna Frelich, dietetyk kliniczny [link do artykułu]
►Współwystępowanie celiakii i choroby Hashimoto. Praktyczne wskazówki dla pacjentów. Piotr Miśkiewicz, endokrynolog, spec. chorób wewnętrznych [link do artykułu]
►Współpraca dietetyka i fizjoterapeuty. Zygmunt Bartosiewicz, fizjoterapueta, Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny, Sylwia Leszczyńska, dietetyk kliniczny, psychodietetyk [link do artykułu]
Sprawdź szczegóły i dołącz do grona czytelników na: www.wspolczesnadietetyka.pl
Zachęcam do lektury!
Współczesna Dietetyka. Praktyczne czasopismo specjalistyczne dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.
Sylwia Leszczyńska, redaktor prowadząca Współczesna dietetyka, dietetyk kliniczny, psychodietetyk, właścicielka Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej 'Sanvita’