Współczesna dietetyka

Numer dziesiąty „Współczesna dietetyka”

10

Numer dziesiąty „Współczesna dietetyka”

Problemy z układem krążenia i wszystkie choroby z nim związane są dość powszechnie spotykane w społeczeństwie . W dziesiątym numerze Współczesna Dietetyka tematem głównym jest ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU KRĄŻENIA [link do artykułu], autorstwa naszego dietetyka Klaudii Wiśniewskiej oraz Katarzyny Okręglickiej, które opisują fakt, że wprowadzenie stosownych zmian w swoim trybie życia może uchronić nas od zagrożenia jakim są problemy z układem krążenia.

W marcowym numerze znajdziemy także teksty naszych specjalistów:

● Interakcje leków z żywnością. | Ewa Grabani, dietetyk kliniczny, psychodietetyk [link do artykułu]

● Pacjent roszczeniowy i agresywny. | Małgorzata Kaczyńska, psycholog [link do artykułu]

● Choroba Alzheimera a polimorfizm genetyczny i żywienie. | Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

● Cukrzyca noworodkowa. Analiza przypadku. | Ewa Grabani, dietetyk kliniczny, psychodietetyk [link do artykułu]

● Superfoods – brokuły. | Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

oraz artykuły z zakresu dietetyki sportowej, m.in. wpływ aktywności fizycznej na ciśnienie tętnicze krwi.
W numerze tym znajdziecie również ciekawy artykuł na temat insuliny oraz węglowodanów – czy one faktycznie tuczą?

Zachęcamy do lektury!
redaktor prowadząca Sylwia Leszczyńska, właściciel Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej 'Sanvita’, dietetyk kliniczny, psychodietetyk.
Dołącz do nas! www.wspolczesnadietetyka.pl

Dodaj komentarz