Newsy

Dietetyk Joanna Jurek o żywieniu w COVID-19 w Polskim Radio Czwórka

Szablon do grafik szkolen wymiary 2
 
O żywieniu w COVID-19 mówiła dietetyk Joanna Jurek.  Joanna jest specjalistą medycyny żywienia, absolwentka studiów doktoranckich na Ulster University w Wielkiej Brytanii.  Posiada ukończone certyfikowane kursy specjalizacyjn- MyNutriWeb (UK), Stanford University (USA), w zakresie dietetycznego leczenia syndromu przewlekłego zmęczenia po chorobie COVID-19.  Odpowiadała na pytania w audycji Czat Czwórki 22 lutego!
 
Zapraszamy do posłuchania o:
– aktualnej wiedzy na temat żywienia w COVID-19
– zaleceniach dietetycznych i suplementacji w leczeniu i regeneracji po chorobie
– oraz badaniach epidemiologicznych wykazujących związek między niedoborami poszczególnych składników odżywczych a zwiększonym ryzykiem zachorowania
 
 

 

#dieta #dietacovid #covid_19 #covid #dietetyk #pocovid #dietetykkliniczny #dietetyka #zdroweżywienie #zdrowie #dietetykkliniczny #poradniadietetyczna #odporność #świadomość #motywacja #odporność #dietadlaodporności #żywieniemaznaczenie #odżywianie #regeneracja #wracamdozdrowia #drjoannajurek #wywiad #radio #czwórka