Współczesna dietetyka

Numer dwudziesty ósmy „Współczesna Dietetyka”!

OKLADKA WD marzec 2020 scaled

Już jest nowy numer Współczesnej Dietetyki!

Wydanie 28 dostarczy Wam informacji m.in. na temat zastosowania diet roślinnych w otyłości. Dieta roślinna to jeden z badanych modeli żywienia w kontekście otyłości i właśnie tej diecie oraz jej efektom bliżej chcieliśmy się przyjrzeć w aktualnym numerze. Semiwegetarianizm, pescowegetarianizm, laktoowowegetarianizm, weganizm, czy jednak wszystkożerność – który model żywienia daje największe korzyści u pacjenta z otyłością – dietetyk Klaudia Wiśniewska z Instytutu Sanvita dokonuje podsumowania wyników badań w artykule Diety roślinne a otyłość.

Przeczytacie tam także artykuł innego z naszych specjalistów – dietetyk Kingi Falkiewicz, która dostaczy wiedzy na temat diety w próchnicy i chorobie przyzębia.

Od znajomości nawet najbardziej efektywnych modeli żywieniowych w profilaktyce i leczeniu otyłości do ich wdrożenia dzieli nas kolejny, nie zawsze łatwy, krok. Jak przełożyć wiedzę na działania? O tym też piszemy, ułatwiamy i wdrażamy na co dzień z naszymi pacjentami ????❤️

Zapraszam do zapoznania się i do zapisów na e-wizyty dietetyczne oraz e-sesje psychologiczne i psychodietetyczne w Instytut Sanvita

Redaktor prowadząca
Sylwia Leszczyńska

Współczesna Dietetyka
www.wspolczesnadietetyka.pl