Blog

Numer dwudziesty pierwszy “Współczesna dietetyka”

W bieżącym numerze specjalistycznego czasopisma dla dietetyków Współczesna Dietetyka poruszono temat dotyczący znaczenia zawodu dietetyka w promocji zdrowia. W swym artykule dr n. med Lucyna Pachocka szczegółowo opisuje specyfikacje zawodu dietetyka, drogę kształcenia, jego rolę wśród specjalistów służby zdrowia oraz obecną sytuację zatrudnienia dietetyków w Polsce.

W nr 21 przeczytacie także artykuły specjalistów Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘Sanvita”:
? PSYCHODIETETYKA- Czynniki wpływające na ilość spożywanego pokarmu | Małgorzata Kaczyńska
? DIETETYKA KLINICZNA- Zalecenia żywieniowe w zespole policystycznych jajników | Adrianna Frelich
? DIETETYKA DZIECIĘCA- Żywienie dzieci w wieku 1-3 lata | Ewa Grabani

    Koszyk