Newsy, Współczesna dietetyka

Numer dwudziesty pierwszy “Współczesna dietetyka”

Szablon do grafik szkolen wymiary 52

W bieżącym numerze specjalistycznego czasopisma dla dietetyków Współczesna Dietetyka poruszono temat dotyczący znaczenia zawodu dietetyka w promocji zdrowia. W swym artykule dr n. med Lucyna Pachocka szczegółowo opisuje specyfikacje zawodu dietetyka, drogę kształcenia, jego rolę wśród specjalistów służby zdrowia oraz obecną sytuację zatrudnienia dietetyków w Polsce.

NR 21 zawiera artykuły specjalistów Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘Sanvita”:
PSYCHODIETETYKA- Czynniki wpływające na ilość spożywanego pokarmu | Małgorzata Kaczyńska
– DIETETYKA KLINICZNA- Zalecenia żywieniowe w zespole policystycznych jajników | Adrianna Frelich
– DIETETYKA DZIECIĘCA- Żywienie dzieci w wieku 1-3 lata | Ewa Grabani