Współczesna dietetyka

Numer trzydziesty pierwszy „Współczesna Dietetyka”!

Już jest!  Oto 31. numer Współczesna Dietetyka z dodatkiem specjalnym „Odporność ekstra”. 
 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wsparcie żywieniowe w procesie leczenia onkologicznego to jego główny temat.  W badaniach naukowych wykazano, że dzięki odpowiednim modyfikacjom żywienia i stylu życia możemy uniknąć prawie 40% przypadków nowotworów.  Jakie czynniki mają znaczenie w profilaktyce? – na to pytanie odpowiadamy, analizując wyniki badaczy z „American Institute for Cancer Research”. Zachęcamy również do zapoznania się z zaleceniami odnośnie wspomagania leczenia dietą pacjentów, u których już zdiagnozowano nowotwór i są w trakcie terapii. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
W aktualnym numerze znajdziecie również artykuły na temat:
  • odżywek białkowych w sporcie,
  • roli suplementacji witaminy D w okresie jesienno-zimowym,
  • cukrzycy typu 2. i insulinooporności w kontekście diagnostyki laboratoryjnej i zaleceń dietetycznych,
  • i kliku innych – spójrzcie sami! 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodatkowo „Odporność ekstra”, czyli o tym, jak za pomocą dietoterapii i suplementacji przygotować się do sezonu wzmożonej zachorowalności na infekcje wirusowe. 
Pod tym linkiem zobaczycie omówienie najnowszego numeru przez dietetyk i redaktor prowadzącą Sylwię Leszczyńską – LINK.
 
 
 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Redaktor prowadząca
Sylwia Leszczyńska

Współczesna Dietetyka 
www.wspolczesnadietetyka.pl