Dietetyka - na uczelni, Newsy

Sylwia Leszczyńska w Wydziałowym Zespole ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia WNoZ Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Szablon do grafik szkolen wymiary 17

To dla nas wyróżnienie🤩👏.

Sylwia Leszczyńska, dietetyk kliniczny, absolwentka WUM i właścicielka Instytutu Sanvita w Wydziałowym Zespole ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia WNoZ Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w kadencji 2020-2024. Przewodniczący dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk.

Na ostatnim spotkaniu poddany został dyskusji oraz głosowaniu projekt Strategii Rozwoju Wydziału Nauk o Zdrowiu na lata 2020-2024 przed przekazaniem do Kolegium Dziekańskiego WNoZ. Podczas comiesięcznych posiedzień podejmowaliśmy dyskusje i prace zarówno nad aktualnymi wyzwaniami związanymi z kształceniem, jaki i realizacją zadań planowych (praca nad strategią, raportem jakości kształcenia, czy nowymi procedurami dotyczącymi nauczania). 📚👩‍🎓

Rola przedstawiciela pracodawców oraz absolwentów ma charakter doradczy dla prac Zespołu i poszerza perspektywę problematyki dyskutowanej podczas posiedzeń. Trzymamy kciuki, aby wspólne działania Zespołu przyczyniały się do dalszej poprawy jakości kształcenia, do lepszej pracy wykładowców i dalszego ulepszenia warunków studiowania na WNoZ WUM oraz zapewnienia efektywnego przygotowania studentów do jak najlepszego wykorzystania zdobytej wiedzy i umiejętności w dalszych praktykach i działaniach zawodowych z korzyścią dla pacjentów oraz zdrowia publicznego.

Pełny skład Wydziałowego Zespołu ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia:
https://wnoz.wum.edu.pl/pl/content/wydzialowy-zespol

Zdj.: wykład Sylwii Leszczyńskiej, Międzynarodowa Konferencja Naukowa Żywienie Bez Granic, miejsce: Centrum Dydaktyczne Warszawski Uniwersytet Medyczny, z czasu kiedy konferencje nie tylko online 🙂